Η φρέσκια γεύση της σάλτσας ντομάτας που φτιάχνεται από το μηδέν είναι ανυπέρβλητη. Αρωματικά βότανα, σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο και φυσικά γλυκές ντομάτες δημιουργούν έναν ζωντανό και γευστικό συνδυασμό.

Ωστόσο, με την απλή προσθήκη ενός απίθανου μπαχαρικού, μπορείτε να αλλάξετε ολοκληρωτικά την εμπειρία που θα βιώσει ο ουρανίσκος σας και να φτάσετε τη σπιτική σάλτσα ντομάτας σε άλλο επίπεδο.  

Η κανέλα, είτε αλεσμένη είτε σε ξυλαράκι, είναι υπέροχα ζεστή, λίγο ξυλώδης και αρκετά γλυκιά. Αυτό το πραγματικά υπέροχο μπαχαρικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα αρτοσκευάσματα ενισχύοντας τη γεύση τους, να πασπαλιστεί με ζάχαρη σε βουτυρωμένο τοστ, ενώ αποτελεί βασικό συστατικό για πιάτα της ινδικής κουζίνας. Ωστόσο, το ένα και μοναδικό χαρακτηριστικό της κανέλας που αναδεικνύεται όταν χρησιμοποιείται σε σάλτσα ντομάτας δεν είναι άλλο από τη γλυκιά προσωπικότητά της.

Η κανέλα μπορεί να προσθέσει γλυκύτητα στη σάλτσα ντομάτας σας, ενώ τα άλλα στοιχεία αυτού του μπαχαρικού παραμένουν κρυμμένα από τους γευστικούς σας κάλυκες. Επιπλέον, με μια πρέζα ζάχαρη, αυτό το φωτεινό μπαχαρικό είναι γνωστό ότι μειώνει την οξύτητα της ντομάτας. Πώς μπορείτε λοιπόν να ενσωματώσετε την κανέλα στη σάλτσα ντομάτας σας;

Λίγη ποσότητα κανέλας είναι αρκετή

Κανέλα

Αν θέλετε να απογειώσετε τη σάλτσα ντομάτας σας προσθέτοντας κανέλα, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη βάση στην ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε. Λίγη κανέλα είναι πραγματικά αρκετή, σύμφωνα με το tastingtable.com. Μην κάνετε υπερβολές όταν πασπαλίζετε τη σάλτσα σας με κανέλα, αλλιώς μπορεί να είναι πολύ γλυκιά για να την καταναλώσετε, ενώ η καλύτερη στιγμή για να την προσθέσετε είναι μόλις η σάλτσα σας αρχίσει να σιγοβράζει. Θα λατρέψετε τον τρόπο με τον οποίο συμπληρώνει τη συνολική γεύση του πιάτου σας και προσθέτει ζεστασιά καθώς όλα σιγοβράζουν μαζί.

Τα ξυλάκια κανέλας θα λειτουργήσουν, επίσης, για να γλυκάνουν τη σάλτσα σας και ενέχουν λίγο μικρότερο κίνδυνο να προσθέσετε υπερβολική ποσότητα. Απλά τοποθετήστε ένα μόνο ξυλάκι μέσα στη σάλτσα, και καθώς αυτό μαγειρεύεται, η γλυκύτητα της κανέλας θα αναμειχθεί με τις υπόλοιπες γεύσεις. Απλά φροντίστε να το βγάλετε πριν σερβίρετε.

Αξίζει να γνωρίζετε, επιπλέον, ότι η κανέλα στη σάλτσα ντομάτας έχει και ένα άλλο πρόσθετο όφελος. Αν διαπιστώσετε ότι οι ντομάτες σας ενοχλούν στο στομάχι, η κανέλα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλύνετε κάποιες από τις στομαχικές σας ενοχλήσεις.