Υλικά

  • 6 λωρίδες μπέικον
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. τριμμένο αποξηραμένο θυμάρι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι και τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Όταν τα κομμάτια του μπέικον αρχίσουν να ροδίζουν, ανακατέψτε.
  2. Τοποθετήστε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει. Θρυμματίστε ή κόψτε σε κύβους το μαγειρεμένο και στραγγισμένο μπέικον. Βάλτε το στην άκρη.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες με το κομμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
  5. Απλώστε τις πατάτες στο προετοιμασμένο ταψί και ψήστε, γυρίζοντας κατά διαστήματα, για 35 έως 45 λεπτά.
  6. Προσθέστε το μαγειρεμένο μπέικον και συνεχίστε το ψήσιμο, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και να ροδίσουν.