Η μαγειρική, λένε, θέλει μεράκι ώστε το φαγητό να βγει γευστικό και απολαυστικό, έτσι ακριβώς όπως θα το απολαμβάνατε και σε μια παραδοσιακή ταβέρνα ή ένα καλό εστιατόριο. Τι γίνεται, όμως, όταν το μεράκι υπάρχει, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκεται ο απαραίτητος χρόνος;

Με την καθημερινότητα για τον καθένα να έχει γίνει πιο γεμάτη και πολυάσχολη από ποτέ, δείτε έξυπνους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε χρόνο από το μαγείρεμα. Γιατί ως γνωστόν, ο χρόνος είναι χρήμα! Και δεν είναι εποχές για σπατάλες!

Φτιάξτε επιπλέον μερίδες

Μαγειρική

Ενώ φτιάχνετε τη σάλτσα ζυμαρικών, το μαγειρευτό κατσαρόλας ή μια σούπα, φτιάξτε διπλάσια (ή και τετραπλάσια) ποσότητα από αυτή που χρειάζεστε συνήθως. Καταψύξτε το υπόλοιπο σε μερίδες γεύματος και έχετε έτοιμα γεύματα για αργότερα μέσα στην εβδομάδα ή το μήνα.

Κάντε ταυτόχρονα περισσότερο από ένα πράγματα

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο αν κάνετε 2 πράγματα ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, ετοιμάστε τη σάλτσα των ζυμαρικών σας ενώ τα ζυμαρικά σας μαγειρεύονται.

Χρησιμοποιήστε φούρνο μικροκυμάτων

Είναι ευκολότερο και γρηγορότερο να ζεσταίνετε τα φαγητά σε φούρνο μικροκυμάτων από το να τα ζεσταίνετει στο φούρνο ή στην εστία. Ελέγξτε, ωστόσο, τις οδηγίες του κατασκευαστή σας σχετικά με το πώς να ζεσταίνετε καλύτερα τα διάφορα τρόφιμα χρησιμοποιώντας τον φούρνο μικροκυμάτων σας.

Χρησιμοποιήστε μικρά, λεπτά κομμάτια φαγητού

Μαγειρική

Για πραγματική εξοικονόμηση χρόνου φροντίστε τα κομμάτια των διάφορων τροφίμων που μαγειρεύετε να είναι μικρά και λεπτοκομμένα, καθώς, σίγουρα, μαγειρεύονται γρηγορότερα από τα μεγάλα κομμάτια.

Μην πετάτε τα περισσεύματα

Αποθηκεύστε τα περισσεύματα από το φαγητό της ημέρας κατάλληλα (π.χ. στο ψυγείο ή στην κατάψυξη) για ένα γρήγορο γεύμα την επόμενη μέρα. Μπορείτε, επίσης, να επαναχρησιμοποιήσετε τα περισσεύματα με δημιουργικό τρόπο, όπως για παράδειγμα το ψητό στήθος κοτόπουλου που περίσσεψε μπορεί να προστεθεί σε μια σούπα ή να γίνει νόστιμη κοτοσαλάτα με μαγιονέζα.

Μαγειρέψτε το προηγούμενο βράδυ

Μαγειρική

Μαγειρέψτε το βράδυ (όταν τα παιδιά έχουν πάει για ύπνο -αν υπάρχουν) και, αν έχετε σύντροφο, ζητήστε του να σας βοηθήσει στην προετοιμασία, όπως το κόψιμο των λαχανικών. Αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία και θα την κάνει πιο διασκεδαστική. Επίσης, σημαίνει ότι χρονοβόρες συνταγές όπως σούπες, μαγειρευτά ή ψητά στο φούρνο μπορούν να μαγειρεύονται ενώ εσείς χαλαρώνετε το βράδυ.