Υλικά

  • 750 γρ. ανάμεικτα μούρα όπως φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα ή μύρτιλλα
  • 100 ml  νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Πλύνετε και αφαιρέστε τυχόν κοτσάνια από τα φρούτα. Τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε να πάρουν μια βράση.
  2. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10- 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί και βράστε για άλλα 15- 20 λεπτά.
  4. Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και αφήστε να κρυώσει.
  5. Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα, σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο, όπου θα πήξει και θα αποκτήσει υφή μαρμελάδας. Διατηρήστε στο ψυγείο για 2 μήνες.