Υλικά

  • 2 φιλέ μινιόν
  • 1/4 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι, ή ανάλογα με τη γεύση
  • Αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πασπαλίστε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές με πιπέρι και αλάτι.
Βήμα 2
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά.
Βήμα 3
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ρίξτε μέσα το βαλσάμικο ξύδι και το κόκκινο κρασί. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 4 λεπτά.
Βήμα 4
Αναποδογυρίστε τα φιλέτα και περιχύστε με τη σάλτσα, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 4 λεπτά ακόμα.
Βήμα 5
Μεταφέρετε τα φιλέτα σε δύο ζεστά πιάτα. Βάλτε μια κουταλιά της σούπας γλάσο πάνω από κάθε φιλέτο και σερβίρετε αμέσως.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.