Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού κινόα, πλυμένη
  • 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια μικρή κατσαρόλα, αφήστε το νερό και μια πρέζα αλάτι να βράσουν. Προσθέστε την κινόα, σκεπάστε και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Βήμα 2
Μεταφέρετε την κινόα σε ένα μεσαίο μπολ για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια ανακατέψτε την. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε το σπανάκι, το αγγούρι, τις ντομάτες και το αβοκάντο στο μπολ με την κινόα και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Ρίξτε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατέψτε καλά και απολαύστε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.