Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. σόδα μαγειρικής
  • 3/4 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2  φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες φράουλες
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μία φόρμα για κέικ.  
  2. Από τα 2 φλιτζάνια αλεύρι, πάρτε 2-3 κουταλιές της σούπας και ανακατέψτε το με τις ψιλοκομμένες φράουλες και τα κομματάκια σοκολάτας.
  3. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο και ελαφρύ το μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, μαζί με τη βανίλια και χτυπήστε καλά.
  4. Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
  5. Προσθέστε το αλεύρι σε μικρές δόσεις στο μείγμα με τα αυγά και μετά το γιαούρτι, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.
  6. Προσθέστε τις φράουλες και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά. Κρατήστε 1 κουταλιά της σούπας από το καθένα για την επικάλυψη.
  7. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα γαρνίρετε με τις φράουλες και τα κομματάκια σοκολάτας που κρατήσατε πάνω από το μείγμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 60- 70 λεπτά ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή από το κέντρο.