Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 μεγάλα αυγά
- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. σόδα μαγειρικής
- 3/4 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
- 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 1/2 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες φράουλες
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μία φόρμα για κέικ.
Βήμα 2
Από τα 2 φλιτζάνια αλεύρι, πάρτε 2-3 κουταλιές της σούπας και ανακατέψτε το με τις ψιλοκομμένες φράουλες και τα κομματάκια σοκολάτας.
Βήμα 3
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο και ελαφρύ το μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, μαζί με τη βανίλια και χτυπήστε καλά.
Βήμα 4
Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Βήμα 5
Προσθέστε το αλεύρι σε μικρές δόσεις στο μείγμα με τα αυγά και μετά το γιαούρτι, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.
Βήμα 6
Προσθέστε τις φράουλες και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά. Κρατήστε 1 κουταλιά της σούπας από το καθένα για την επικάλυψη.
Βήμα 7
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα γαρνίρετε με τις φράουλες και τα κομματάκια σοκολάτας που κρατήσατε πάνω από το μείγμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 60- 70 λεπτά ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή από το κέντρο.
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber