Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού πατάτες σε κύβους
  • 3 φλ. τσαγιού πράσινα φασολάκια κομμένα στη μέση
  • 2 φλ. τσαγιού μπρόκολο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες πιπεριές
  • 400 γρ. καπνιστό λουκάνικο
  • 6 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ. σ. αποξηραμένη ρίγανη και αποξηραμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Τοποθετήστε όλα τα λαχανικά και το λουκάνικο στο προετοιμασμένο ταψί. Ρίξτε από πάνω το ελαιόλαδο και όλα τα καρυκεύματα.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ανακατέψετε και να καλύψετε ομοιόμορφα όλα τα λαχανικά και το λουκάνικο με τα καρυκεύματα.
Βήμα 4
Ψήστε για 15 λεπτά, αφαιρέστε από το φούρνο και ανακατέψτε όλα τα λαχανικά.
Βήμα 5
Επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για άλλα 10- 15 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να είναι τραγανά και τρυφερά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.