Υλικά

  • 2 μέτριες ώριμες μπανάνες
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρεμώδες βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σας
  • 3/4 φλ. τσαγιού σοκολάτα (σκούρα ή γάλακτος)
  • 1 1/2 κ. σ. λάδι καρύδας

Εκτέλεση

  1. Καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα. Κόψτε κάθε μπανάνα σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τα μισά κομμάτια στο ταψί.
  2. Απλώστε φυστικοβούτυρο σε κάθε φέτα μπανάνας και στη συνέχεια καλύψτε κάθε φέτα με μια άλλη φέτα. Τοποθετήστε το ταψί στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να παγώσει.
  3. Τοποθετήστε το λάδι καρύδας σε ένα ασφαλές μπολ για φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε το στα μικροκύματα μέχρι να λιώσει. Προσθέστε τη σοκολάτα και τοποθετήστε ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι το μείγμα να αποκτήσει λεία υφή.
  4. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι για να καλύψετε κάθε μπουκιά μπανάνας με σοκολάτα και, στη συνέχεια, τοποθετήστε την ξανά στο ταψί. Καταψύξτε για μία ώρα και απολαύστε!
  5. Αποθηκεύστε στην κατάψυξη και ξεπαγώστε για λίγα λεπτά πριν φάτε.