Υλικά

  • 220 γρ. ζυμαρικά
  • 8 λωρίδες φέτες μπέικον άψητο, κομμένο σε κύβους
  • 220 γρ. φρέσκα σπαράγγια, χωρίς τα άκρα και κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί (ή μπορείτε να το διπλασιάσετε αν θέλετε)
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Εν τω μεταξύ, προσθέστε το μπέικον σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το μπέικον με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε στην άκρη.
  3. Προσθέστε τα σπαράγγια στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 5- 6 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ψηθούν. Αφαιρέστε τα σπαράγγια με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε στην άκρη με το μπέικον.
  4. Προσθέστε σιγά σιγά το λευκό κρασί στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί το κρασί περίπου στο μισό.
  5. Σουρώστε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα μαζί με τα σπαράγγια, το μπέικον και το 1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά.
  6. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.
  7. Αν τα ζυμαρικά φαίνονται πολύ στεγνά, προσθέστε 1/4 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών αφού προσθέσετε τα σπαράγγια και το μπέικον στο τηγάνι και ανακατέψτε τα να ενωθούν.