Το μπέικον είναι ένα νόστιμο και άκρως λαχταριστό φαγητό που μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά πόσο μπορεί να κρατήσει στο ψυγείο αφού μαγειρευτεί; Ενώ μια συσκευασία άψητου και κλειστού μπέικον μπορεί να διαρκέσει περίπου 2 εβδομάδες στο ψυγείο και περίπου 8 μήνες στην κατάψυξη, το μαγειρεμένο μπέικον τείνει να έχει πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής. Σύμφωνα με το Healthline, το μαγειρεμένο μπέικον μπορεί συνήθως να διαρκέσει περίπου 4-5 ημέρες στο ψυγείο πριν αρχίσει να χαλάει.

Εάν καταψυχθεί, ωστόσο, η μέση διάρκεια ζωής του μπέικον αυξάνεται έως και ένα μήνα. Αυτό είναι σχετικά το ίδιο σε όλους τους τύπους μπέικον, συμπεριλαμβανομένου του μπέικον γαλοπούλας, του μοσχαρίσιου μπέικον και της πανσέτας. Ποιος είναι, όμως, ο πιο σωστός τρόπος αποθήκευσής του, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής;

Πώς να αποθηκεύσετε το μπέικον

τραγανό μπέικον

Αν αποθηκευτεί ακατάλληλα, το μπέικον μπορεί να χαλάσει πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μάθετε πώς να το αποθηκεύετε με τον σωστό τρόπο. Σύμφωνα με το Allrecipes, θα πρέπει να αποθηκεύετε το ωμό και μαγειρεμένο μπέικον στο ψυγείο ή στην κατάψυξη με ελαφρώς διαφορετικούς τρόπους.

Εάν χρησιμοποιείτε το ψυγείο, θα πρέπει να αποθηκεύσετε το άψητο μπέικον στην αρχική του συσκευασία και να το τοποθετήσετε μέσα σε μια επαναχρησιμοποιήσιμη σακούλα. Το μαγειρεμένο μπέικον μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Μπέικον με αυγά

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την κατάψυξη, ωστόσο, θα πρέπει να καλύψετε το ωμό, κλειστό μπέικον με αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να πιέσετε όλο τον αέρα. Το μαγειρεμένο μπέικον, από την άλλη πλευρά, πρέπει να τοποθετηθεί προσεκτικά ανάμεσα σε φύλλα λαδόκολλας και να τοποθετηθεί σε ένα σακουλάκι με φερμουάρ, το οποίο θα πρέπει, επίσης, να είναι απαλλαγμένο από υπερβολικό αέρα.

Μπέικον

Όταν τελικά είστε έτοιμοι να καταναλώσετε το παγωμένο μπέικον σας, μπορείτε να το ξεπαγώσετε βάζοντάς το στο φούρνο μικροκυμάτων και χρησιμοποιώντας το κουμπί της απόψυξης. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τη συσκευασία εκ των προτέρων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο