Υλικά

  • 1 συσκευασία νιόκι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη. Για να μην κολλήσουν ρίξτε μικρή ποσότητα ελαιόλαδου, αν θέλετε.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1- 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε το θυμάρι, τη ρίγανη και το αλεύρι και ανακατέψτε.
  4. Ρίξτε το λευκό κρασί και το ζωμό στο τηγάνι και ανακατέψτε τα να ενωθούν με το αλεύρι. Αφήστε να σιγοβράσει το μείγμα και μαγειρέψτε για 4- 5 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  5. Προσθέστε το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και σιγοβράστε για άλλα 4- 5 λεπτά.
  6. Προσθέστε τα σουρωμένα νιόκι και ανακατέψτε να ενωθούν.
  7. Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό.