Υλικά

  • 2 μπέιγκελ
  • 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτα ή μαρινάρα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • Προαιρετικές επικαλύψεις: πεπερόνι, ελιές κομμένες σε φέτες, μανιτάρια σε φέτες, κρεμμύδια σε φέτες ή σε κυβάκια, ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • Προαιρετικές γαρνιτούρες: φύλλα φρέσκου βασιλικού, τριμμένη παρμεζάνα, νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, κόψτε τα μπέιγκελ στη μέση και τοποθετήστε τα στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω.   
  3. Αλείψτε με 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο και ψήστε μέχρι να ροδίσουν, 5 με 7 λεπτά και βγάλτε από το φούρνο.
  4. Απλώστε 2 κουταλιές της σάλτσας για πίτσα ή σάλτσα μαρινάρας σε κάθε μισό μπέιγκελ, απλώνοντας μέχρι τις άκρες και προσθέστε από 1/3 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα στο καθένα ξεχωριστά. Καλύψτε με τις πρώτες ύλες της επιλογής σας.
  5. Επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει σε σημεία, για 2 με 5 λεπτά. Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό, τριμμένη παρμεζάνα ή/και νιφάδες κόκκινου πιπεριού αν θέλετε.