Υλικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 2 κ. γλ. σησαμέλαιο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κ. γλ. φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 1 κ. σ. ξύδι ρυζιού
  • 1 κ. σ. κορν φλάουρ
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 3/4 φλ. τσαγιού μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 3 κ. σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα μεγάλο ταψί με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 2
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 3
Βουτήξτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο χτυπημένο αυγό και μετά στο αλεύρι, καλύπτοντάς το καλά. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο έτοιμο ταψί. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κοτόπουλο.
Βήμα 4
Ψήστε για 25 λεπτά, γυρίζοντας τα κομμάτια του κοτόπουλου περίπου στη μέση του ψησίματος.
Βήμα 5
Ζεστάνετε το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρετε για περίπου ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 6
Ανακατέψτε το κορν φλάουρ και το ξύδι ρυζιού σε ένα μικρό μπολ μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι. Προσθέστε το στο τηγάνι, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 7
Αφήστε τα όλα να μαγειρευτούν για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να λιώσει η μαρμελάδα πορτοκάλι και να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 8
Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, προσθέστε το στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 9
Σερβίρετε με ρύζι και γαρνίρετε με φρέσκα κρεμμυδάκια και σουσάμι (προαιρετικά).
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.