Ενώ οι περισσότεροι σκέφτονται το μοσχαρίσιο κρέας όταν έχουν σκοπό να κάνουν σπιτικά burger, είναι γεγονός ότι το λαχταριστό αυτό πιάτο μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε κιμά, καθιστώντας το ένα από τα πιο ευέλικτα πιάτα με κρέας.

Οι λάτρεις των πιο υγιεινών και ελαφριών γευμάτων, ωστόσο, επιλέγουν συνήθως τα μπιφτέκια κοτόπουλου, τα οποία μπορούν να γίνουν εξίσου νόστιμα και ζηλευτά, αν εμπλουτιστούν με διάφορα υλικά, όπως τυρί παρμεζάνα, διάφορα μπαχαρικά της Μέσης Ανατολής κ.α.

Κιμάς κοτόπουλο

Σε αντίθεση με το μοσχαρίσιο, όμως, το κοτόπουλο είναι άπαχο κρέας, πράγμα που σημαίνει ότι μια κοινή παγίδα στα μπιφτέκια κοτόπουλου είναι ότι βγαίνουν πολύ στεγνά, αναφέρει το Kitchn. Αλλά, ευτυχώς, υπάρχει ένα συστατικό που τα περισσότερα σπίτια έχουν στο ψυγείο τους, το οποίο θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου σας υγρά και ζουμερά.

Μπιφτέκι κοτόπουλο

Το απροσδόκητο συστατικό που θα αλλάξει για πάντα τα σπιτικά μπιφτέκια κοτόπουλου

Για πιο ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλου το Kitchn προτείνει να προσθέσετε στον κιμά σας λίγο ελληνικό γιαούρτι. Συνολικά, αυτό το λιπαρό συστατικό επαναφέρει την υγρασία στο κοτόπουλο, διατηρώντας την στα επίπεδα που πρέπει καθώς ψήνεται το μπιφτέκι. Το site προτείνει, επίσης, να «ενοχλείτε» τα μπιφτέκια κοτόπουλου ελάχιστα όσο ψήνονται γιατί έτσι δεν θα χάσουν τα υγρά τους. Απλά  τοποθετήστε τα ελαφρά στη ζεστή σχάρα ή στο τηγάνι σας, αναποδογυρίζοντάς τα μια φορά και αγγίζοντας τα ξανά για να τα αφαιρέσετε από το σκεύος.

Γιαούρτι

Προσθέτοντας, λοιπόν, το κλασικό, ελληνικό γιαούρτι στα μπιφτέκια κοτόπουλου που παρασκευάζετε στο σπίτι μπορείτε να τα διατηρήσετε όσο ζουμερά χρειάζεται. Εάν θέλετε να κάνετε ένα επιπλέον βήμα για να βεβαιωθείτε ότι τα μπιφτέκια σας παραμένουν ζουμερά, αφήστε τα να ξεκουραστούν μετά το μαγείρεμα για λίγη ώρα πριν τα κόψετε. Το Cook’s Illustrated εξηγεί ότι το να αφήσετε τα μαγειρεμένα μπιφτέκια να ξεκουραστούν κάτω από αλουμινόχαρτο για πέντε λεπτά, επιτρέπει σε όλους αυτούς τους πολύτιμους χυμούς να απορροφηθούν ξανά στο κρέας αντί να τρέξουν στο πιάτο σας.