Υλικά

  • 375 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 2 φύλλα σφολιάτα για πίτα
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 2 1/2 κ. σ. καραμελωμένο κρεμμύδι
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • Σάλτσα ντομάτας, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Κόψτε κάθε λουκάνικο σε τρία ίσα μήκη (περίπου 5 εκ. το καθένα).
  2. Τοποθετήστε τα φύλλα ζύμης σε μια επίπεδη επιφάνεια και κόψτε κατά μήκος σε 18 λωρίδες πάχους 5 εκ.
  3. Για να φτιάξετε τα ρολά, απλώστε περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε κάθε κομμάτι ζύμης. Τοποθετήστε περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού καραμελωμένο κρεμμύδι στο άκρο που βρίσκεται πιο κοντά σας και από πάνω ένα κομμάτι λουκάνικο. Τυλίξτε για να δημιουργήστε τα ρολάκια.
  4. Κόψτε δύο σχισμές βάθους 1 εκ. στην κορυφή κάθε ρολού και τοποθετήστε τα ρολά, με τη σχισμή προς τα κάτω, σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Αλείψτε με το αυγό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 18 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
  6. Σερβίρετε ζεστά και συνοδέψτε, προαιρετικά, με σάλτσα ντομάτας.