Υλικά

  • 2 κ. σ. ξύδι
  • 1 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ. γλ. μείγμα μπαχαρικών ζάταρ (za’atar)
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη ή ψιλοκομμένη
  • 5 κ. σ. ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • 350 γρ. τυρί χαλούμι, κομμένο σε φέτες
  • 2 καρδιές μαρούλι χοντροκομμένες
  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι και κομμένες στη μέση

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το za’atar, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και 4 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση γκριλ), προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά και ψήστε το χαλούμι, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα ανά πλευρά.
  3. Προσθέστε το μαρούλι, τα ρεβίθια, το αγγούρι, το κρεμμύδι και τις ελιές στο dressing και ανακατέψτε για να αναμειχθούν καλά.
  4. Σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρετε με το ψητό χαλούμι.