Υλικά

  • 1 λεπτή ζύμη για πίτσα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • Αποξηραμένη ή φρέσκια ρίγανη και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς ή σύμφωνα με τις οδηγίες από τη συσκευασία της ζύμης για πίτσα.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το τυρί ρικότα με το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  3. Όταν ο φούρνος είναι έτοιμος τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψί και ανοίξτε απαλά και προσεκτικά σε κυκλικό σχήμα. Καλύψτε με το μείγμα των τυριών και αν θέλετε προσθέστε αποξηραμένη ή φρέσκια ρίγανη και πασπαλίστε με νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.
  4. Ψήστε την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν το τυρί και η ζύμη, περίπου για 10 λεπτά.
  5. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς, κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε.