Υλικά

  • 6 μεγάλα σκληρά αχλάδια
  • 3 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 4 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 φλούδα ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ. γλ. μαραθόσπορο (προαιρετικά)
  • 3 ολόκληρους κόκκους μαύρου πιπεριού (προαιρετικά)
  • 2 φύλλα δάφνης (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ξεφλουδίστε τα αχλάδια και αφαιρέστε τους πυρήνες από το κάτω μέρος, αφήνοντας τους μίσχους ανέπαφους και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Συνδυάστε το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαραθόσπορο, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βράστε το κρασί σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βήμα 3
Προσθέστε τα αχλάδια, σιγοβράστε, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 25 λεπτά. Αφαιρέστε τα αχλάδια από το σιρόπι κρασιού, σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.
Βήμα 4
Σουρώστε το σιρόπι και πετάξτε τα μπαχαρικά. Σιγοβράστε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει αρκετά. Τοποθετήστε το σιρόπι στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Βήμα 5
Μόλις κρυώσει το σιρόπι, περιχύστε τα αχλάδια, καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τα σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.