Υλικά

  • 4 αβγά
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράστε απαλά το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Απλώς φέρτε το σε βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά, έτσι ώστε το νερό να κοχλάζει αλλά όχι με μεγάλη ένταση και αλατίστε.
  2. Σπάστε τα αβγά σε μικρά ατομικά φλιτζάνια, ώστε να είναι έτοιμα για να τα ρίξετε στο νερό.
  3. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αρχίστε να ανακατεύετε το νερό με μεγάλες, κυκλικές κινήσεις (σαν ανεμοστρόβιλο).
  4. Μόλις ο «ανεμοστρόβιλος» δημιουργηθεί πραγματικά, προσθέστε τα αβγά. Η κίνηση του νερού θα τυλίξει το ασπράδι γύρω από τον εαυτό του, έτσι ώστε το αβγό να παραμένει ένα σώμα καθώς θα βράζει.
  5. Μαγειρέψτε τα αβγά για 2,5 έως 3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα.