Υλικά

  • 4 αβγά
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε απαλά το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Απλώς φέρτε το σε βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά, έτσι ώστε το νερό να κοχλάζει αλλά όχι με μεγάλη ένταση και αλατίστε.
Βήμα 2
Σπάστε τα αβγά σε μικρά ατομικά φλιτζάνια, ώστε να είναι έτοιμα για να τα ρίξετε στο νερό.
Βήμα 3
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αρχίστε να ανακατεύετε το νερό με μεγάλες, κυκλικές κινήσεις (σαν ανεμοστρόβιλο).
Βήμα 4
Μόλις ο «ανεμοστρόβιλος» δημιουργηθεί πραγματικά, προσθέστε τα αβγά. Η κίνηση του νερού θα τυλίξει το ασπράδι γύρω από τον εαυτό του, έτσι ώστε το αβγό να παραμένει ένα σώμα καθώς θα βράζει.
Βήμα 5
Μαγειρέψτε τα αβγά για 2,5 έως 3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.