Υλικά

  • 220 γρ. ζυμαρικά
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 450 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ. γλ. νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 μικρό λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 2 μεγάλες χούφτες φρέσκο baby σπανάκι
  • 2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά al dente και κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
  2. Εν τω μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 6 με 8 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 2 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Προσθέστε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τις νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριά και σοτάρετε για 2 λεπτά, ακόμη, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και 1/4 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών και ανακατέψτε καλά.
  5. Ρίξτε στο τηγάνι το baby σπανάκι και τον τόνο σε κονσέρβα, καθώς και τα ζυμαρικά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται το σπανάκι.
  6. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και σερβίρετε γαρνίροντας με επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.