Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 1/4 κ. γλ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ. σ. μείγμα μπαχαρικών Ρας ελ Χανούτ
  • 1 κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομμάτια 2 εκατοστών
  • 100 γρ. κόκκινες φακές
  • 1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 1 μικρό μάτσο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, και επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Σοτάρετε τα κρεμμύδια με μια πρέζα αλάτι για 7 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
Βήμα 3
Προσθέστε το σκόρδο, το τσίλι και το Ρας ελ Χανούτ και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη.
Βήμα 4
Ρίξτε στην κατσαρόλα την κολοκύθα και τις φακές, περιχύστε με το ζωμό και αλατοπιπερώστε για γεύση.
Βήμα 5
Αφήστε να πάρει μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει, σκεπάζοντας με καπάκι, για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Βήμα 6
Αλέστε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και αφήστε να κρυώσει.
Βήμα 7
Προσθέστε τα φύλλα κόλιανδρου, ανακατέψτε και σερβίρετε. Αν θέλετε γαρνίρετε με επιπλέον κόλιανδρο.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.