Υλικά

  • 1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 κ. γλ. κουρκουμά
  • 1 κ. γλ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ. γλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 85 γρ. φιδέ
  • 1 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια
  • 1 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρετε το σκόρδο, τον κουρκουμά και το τζίντζερ σε ελαιόλαδο περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 2
Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε να σιγοβράσει.
Βήμα 3
Ρίξτε στην κατσαρόλα το φιδέ και αφήστε να βράσει ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες.
Βήμα 4
Προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε να βράσει για 1 λεπτό.
Βήμα 5
Αποσύρετε από την φωτιά, ανακατέψτε με το χυμό λεμονιού και σερβίρετε με ψιλικομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.