Υλικά

  • 250 γρ. καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 700 ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου (από έναν κύβο)
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Σοτάρετε το μπέικον σε πυρίμαχο σκεύος για 3- 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Βήμα 3
Προσθέστε το κρεμμύδι και το βούτυρο και μαγειρέψτε για 3- 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4
Ρίξτε το ρύζι και ανακατέψτε καλά μέχρι να επικαλυφθεί.
Βήμα 5
Ρίξτε το κρασί, αν το χρησιμοποιήσετε, και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι.
Βήμα 6
Προσθέστε τα ντοματίνια και το ζεστό ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε γρήγορα το ρύζι.
Βήμα 7
Σκεπάστε με το καπάκι και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 18 λεπτά.
Βήμα 8
Ανακατέψτε την περισσότερη παρμεζάνα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.