Υλικά

  • 1 πατάτα
  • 50ml γάλα
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 7 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 1 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 αβγό
  • Φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ τοποθετήστε την πατάτα και ρίξτε το γάλα.
Βήμα 2
Λιώστε την πατάτα μέσα στο γάλα και προσθέστε τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 3
Προσθέστε το αλάτι, το βούτυρο, το αβγό και το μαϊντανό και ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 4
Ρίξτε στο μείγμα το αλεύρι, ανακατέψτε καλά, σκεπάστε με μία πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει για δύο ώρες.
Βήμα 5
Βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί, ρίξτε τη ζύμη και απλώστε ομοιόμορφα (ή μπορείτε να πλάστε σε μικρές μπάλες).
Βήμα 6
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, αφήστε να κρυώσει και απολαύστε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.