Υλικά

  • 1 πατάτα
  • 50ml γάλα
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 7 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 1 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 αβγό
  • Φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε την πατάτα και ρίξτε το γάλα.
  2. Λιώστε την πατάτα μέσα στο γάλα και προσθέστε τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέστε το αλάτι, το βούτυρο, το αβγό και το μαϊντανό και ανακατέψτε ξανά.
  4. Ρίξτε στο μείγμα το αλεύρι, ανακατέψτε καλά, σκεπάστε με μία πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει για δύο ώρες.
  5. Βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί, ρίξτε τη ζύμη και απλώστε ομοιόμορφα (ή μπορείτε να πλάστε σε μικρές μπάλες).
  6. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, αφήστε να κρυώσει και απολαύστε.