Ο Kenneth Kelly είναι τρίτης γενιάς χασάπης στο Νιούπορτ της Ιρλανδίας, κι έτσι ξέρει καλά από κρέατα και ψήσιμο.

«Γίνε περιπετειώδης και πειραματίσου με γεύσεις, κοπές και τρόπους μαγειρικής», λέει σε όλους τους αρχάριους ψήστες, αποκαλύπτοντας σταδιακά τα μυστικά της γεύσης στο μπάρμπεκιου

Κρέας στα κάρβουνα: Μεγάλα μυστικά γεύσης από έναν ειδικό

Για σος και μαρινάδες, ο Kenneth δεν απορρίπτει αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά. «Οι καλής ποιότητας είναι καταπληκτικές για χρήση στο μπάρμπεκιου. Για να τις κάνεις ακόμα καλύτερες, ανάμειξε τη σος ή τη μαρινάδα με κόκκινο κρασί πριν τη χρησιμοποιήσεις».

Αν μιλάμε ωστόσο για μπριζόλες, τότε η μαρινάδα θα πρέπει να αποφεύγεται. «Χρησιμοποίησε απλώς ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, άσε τις γεύσεις να μιλήσουν από μόνες τους».

Όσο για κοτόπουλο στα κάρβουνα, ο χασάπης, μάγειρας και ιδιοκτήτης εστιατορίου έχει και πάλι ένα μυστικό γεύσης στο τσεπάκι του.

«Πιες το μισό κουτάκι μπίρας και βάλε το μέσα σε ένα ολόκληρο κοτόπουλο, το οποίο θα ψήσεις στο μπάρμπεκιου για 40 λεπτά. Η θερμότητα μαγειρεύει το κοτόπουλο και κάνει την μπίρα να δημιουργεί ένα στρώμα στο κοτόπουλο, είναι πραγματικά πολύ νόστιμο».