Υλικά

  • 6 μπουτάκια κοτόπουλου με κόκαλα
  • 1 κ. σ. πάπρικα
  • 3 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι, για γεύση
  • Πιπέρι, για γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μπολ αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε με την πάπρικα.
Βήμα 2
Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια- υψηλή θερμοκρασία.
Βήμα 3
Σοτάρετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, τοποθετήστε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 4
Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο στο ίδιο σκεύος, προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε μέχρι να αρωματιστεί και μετά προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι και ανακατέψτε.
Βήμα 5
Αφήστε να πάρει μια βράση και μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
Βήμα 6
Προσθέστε το σπανάκι, και σιγοβράστε έως ότου το σπανάκι μαραθεί και η σάλτσα πήξει.
Βήμα 7
Προσθέστε το κοτόπουλο στο σκεύος και ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.