Υλικά

  • 220 γρ. σπαγγέτι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. βούτυρο με αλάτι
  • 2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά ώστε να γίνουν al dente.
  2. Κρατήστε ένα φλυτζάνι του τσαγιού από το νερό των ζυμαρικών, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
  3. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το πιπέρι και ανακατέψτε.
  4. Προσθέστε το νερό από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε ξανά.
  5. Ρίξτε και τα ζυμαρικά στο τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά.
  6. Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
  7. Αλατίστε, προαιρετικά, και σερβίρετε.