Υλικά

  • 250 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • 4 μεγάλα αβγά
  • Ζάχαρη άχνη, παγωτό βανίλια ή εποχιακά φρούτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βήμα 2
Λαδώστε ελαφρώς ένα μικρό ταψί και στρώστε με μια λαδόκολλα.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα δάκρυα σοκολάτας σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε μέχρι να λιώσουν εντελώς, για περίπου ένα λεπτό.
Βήμα 4
Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών και με ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε ελαφρά τα ασπράδια.
Βήμα 5
Προσθέστε τους κρόκους των αβγών στη λιωμένη σοκολάτα, έναν κάθε φορά, και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Βήμα 6
Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα προσθέστε λίγο λίγο τα χτυπημένα ασπράδια αβγού στο μείγμα της σοκολάτας.
Βήμα 7
Τοποθετήστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 30 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 8
Μόλις κρυώσει κόψτε και σερβίρετε με ζάχαρη άχνη, παγωτό βανίλια ή φρέσκα φρούτα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.