Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 85 γρ. ψιλοκομμένη πανσέτα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού σέλινο ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 800 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 φλ. τσαγιού φασόλια
  • 2 φλ. τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 κ. γλ. ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • 2/3 φλ. τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε την πανσέτα και σοτάρετε για 2- 3 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξτε τα κρεμμύδια και το σέλινο και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά ακόμη.
Βήμα 4
Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε για λίγο ακόμη στη φωτιά.
Βήμα 5
Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου, το νερό και τις ντομάτες και αφήστε να σιγοβράσουν.
Βήμα 6
Προσθέστε τα φασόλια, το λάχανο, το κόκκινο πιπέρι, το ιταλικό καρύκευμα και αλάτι, ανακατέψτε και αφήστε να βράσουν για 45 λεπτά.
Βήμα 7
Προσθέστε τα ζυμαρικά, αυξήστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για επιπλέον 15 λεπτά.
Βήμα 8
Σερβίρετε και γαρνίρετε με λίγο ελαιόλαδο, τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.