Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
  • 1 1/2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κ. γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
  • 2 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τη ζάχαρη, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Προσθέστε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και χτυπήστε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά.
Βήμα 4
Συμπληρώστε το βραστό νερό στο τέλος και ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 5
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα αφού πρώτα την έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Βήμα 6
Ψήνετε για 35 με 40 λεπτά.
TAGS