Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/ 2 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 φλ. τσαγιού κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 4 μεγάλα αβγά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μόλις κάψει τοποθετήστε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το αλάτι
Βήμα 3
Σοτάρετε για περίπου 6 λεπτά και ανακατέψτε μετά από τα πρώτα 3 λεπτά.
Βήμα 4
Συνεχίστε το σοτάρισμα για ακόμη 6 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
Βήμα 5
Προσθέστε το σκόρδο στο τελευταίο λεπτό μαγειρέματος, ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά.
Βήμα 6
Προσθέστε τα μυρωδικά και το πιπέρι και αφαιρέστε τις πατάτες από το τηγάνι.
Βήμα 7
Ρίξτε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και προσθέστε τα αβγά.
Βήμα 8
Μαγειρέψτε για 2 λεπτά περίπου και σερβίρετε προσεκτικά πάνω από τις πατάτες.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.