Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 5 αβγά
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τη ζύμη θα πρέπει να τη φτιάξετε 1 με 2 ημέρες πριν κάνετε τις δίπλες. Και πάμε να δούμε την εκτέλεση της συνταγής που είναι ιδιαίτερα εύκολη.
Βήμα 2
Αρχικά, σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι και κάνετε στη μέση μια τρύπα. Εκεί θα ρίξετε τα αβγά, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, πάρτε ένα πιρουνάκι και αρχίστε να ανακατεύετε με φορά από μέσα προς τα έξω. Όταν η ζύμη δεν ανακατεύεται άλλο με το πιρούνι, ξεκινάτε το ζύμωμα.
Βήμα 4
Όσο ζυμώνετε, η ζύμη θα γίνεται όλο και πιο σκληρή. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, κάντε το ζυμάρι ένα κύλινδρο.
Βήμα 5
Πάρτε ένα μαχαιράκι και κόψτε τη ζύμη σε 5 ίσα μέρη. Στη συνέχεια, τυλίξτε το κάθε μέρος ξεχωριστά με ζελατίνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 1-2 μέρες.
Βήμα 6
Όταν περάσουν οι 2 μέρες, βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε το κάθε κομμάτι με πλάστη σε πολύ λεπτό φύλο, περίπου 60 εκ. x 60 εκ.
Βήμα 7
Αν έχετε το μηχάνημα που ανοίγει τη ζύμη για μακαρόνια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.
Βήμα 8
Κόψτε τη ζύμη σε μεγάλες ορθογώνιες κάθετες λωρίδες και στη συνέχεια χαράξτε διαγώνιες γραμμές, ώστε να έχετε μικρά τραπέζια.
Βήμα 9
Ζεστάνετε το λάδι, αλλά όχι να κάψει. Ρίξτε μέσα λίγες δίπλες για να μην κολλήσουν και τηγάνιστέ τες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Βήμα 10
Μάζεψτέ τις με μια τρυπητή κουτάλια και βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 11
Τις σερβίρετε σε πιατέλα και ρίχνετε από πάνω μέλι, καρύδια και κανέλα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.