Υλικά

  • 1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • ¾ φλ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε αρχικά το φούρνο στους 180°C.
  2. Λαδώνετε και αλευρώνετε δύο στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 20 εκ. ή δύο αλουμινένια ταψάκια μίας χρήσης και καλύπτετε τη βάση τους με αντικολλητική λαδόκολλα.
  3. Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
  4. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε ένα – ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
  5. Μετά, βάζετε κουταλιά – κουταλιά το μίγμα του αλευριού και ανακατεύετε μέχρι να πετύχετε ένα αφράτο κέικ.
  6. Μοιράζετε το μίγμα στα 2 ταψιά και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν.