Υλικά για 4 άτομα

  • 1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • ¾ φλ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη γέμιση

  • ¾ φλ. βούτυρο ανάλατο
  • ¾ φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 4-5 κουταλιές μαρμελάδα της αρεσκείας σας (κατά προτίμηση φράουλα)

Για την επικάλυψη

1 ½ κουταλιά ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε αρχικά το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 2
Λαδώνετε και αλευρώνετε δύο στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 20 εκ. ή δύο αλουμινένια ταψάκια μίας χρήσης και καλύπτετε τη βάση τους με αντικολλητική λαδόκολλα.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
Βήμα 4
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε ένα – ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βήμα 5
Μετά, βάζετε κουταλιά – κουταλιά το μίγμα του αλευριού και ανακατεύετε μέχρι να πετύχετε ένα αφράτο κέικ.
Βήμα 6
Μοιράζετε το μίγμα στα 2 ταψιά και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν.

Για τη γέμιση

Βήμα 1
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ασπρίσει και προσθέτετε τη βανίλια.
Βήμα 2
Βάζετε το ένα κέικ στη βάση μίας πιατέλας και απλώνετε από πάνω την κρέμα βουτύρου και τη μαρμελάδα.
Βήμα 3
Βάζετε από πάνω το δεύτερο κέικ και πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
TAGS