Υλικά για 2-4 άτομα

  • 3/4 φλ. ρύζι
  • 5 ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 4-5 φλ. νερό βραστό
  • Μισή κ.σ. αλάτι
  • Λίγο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά, σε μία κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτετε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το μαϊντανό, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 3
Αφήνετε τις ντομάτες να βράσουν σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους.
Βήμα 4
Κατόπιν, προσθέτετε το βραστό νερό και το ρύζι.
Βήμα 5
Ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Βήμα 6
Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε να χυλώσει πάνω στο ζεστό μάτι για περίπου μισή ώρα μέχρι να πήξει λίγο η σούπα πριν σερβίρετε.
TAGS