Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 7 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ. σ. αλάτι
  • 1 κ. σ. πιπέρι
  • 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο
  • 2 κ. σ. αλεύρι
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
Βήμα 2
Ανακατέψτε το βούτυρο με το σκόρδο, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 3
Καλύψτε το κρέας με το μείγμα και τοποθετήστε σε ένα ταψί.
Βήμα 4
Ψήστε για 10 λεπτά ανά κιλό κρέατος, δηλαδή για περίπου 25 λεπτά, και αφήστε στο ζεστό φούρνο για 2 ώρες, χωρίς να ανοίξετε την πόρτα.
Βήμα 5
Αφαιρέστε το ψητό από το ταψί και ρίξτε τα υγρά του σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 6
Προσθέστε το αλεύρι, χτυπώντας ελαφρά, έως ότου διαλυθεί εντελώς και ρίξτε και το ζωμό βοδινού.
Βήμα 7
Αφήστε τη σάλτα να πάρει μια βράση και κατεβάστε από την φωτιά.
Βήμα 8
Κόψτε το κρέας σε φέτες, σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή πράσινα φασόλια και περιχύστε με την σάλτσα.
TAGS