Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 7 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ. σ. αλάτι
  • 1 κ. σ. πιπέρι
  • 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο
  • 2 κ. σ. αλεύρι
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
  2. Ανακατέψτε το βούτυρο με το σκόρδο, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Καλύψτε το κρέας με το μείγμα και τοποθετήστε σε ένα ταψί.
  4. Ψήστε για 10 λεπτά ανά κιλό κρέατος, δηλαδή για περίπου 25 λεπτά, και αφήστε στο ζεστό φούρνο για 2 ώρες, χωρίς να ανοίξετε την πόρτα.
  5. Αφαιρέστε το ψητό από το ταψί και ρίξτε τα υγρά του σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  6. Προσθέστε το αλεύρι, χτυπώντας ελαφρά, έως ότου διαλυθεί εντελώς και ρίξτε και το ζωμό βοδινού.
  7. Αφήστε τη σάλτα να πάρει μια βράση και κατεβάστε από την φωτιά.
  8. Κόψτε το κρέας σε φέτες, σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή πράσινα φασόλια και περιχύστε με την σάλτσα.