Υλικά

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού πουρέ πατάτας
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρύο νερό
  • 1/3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ. σ. γάλα ή ανάλογα με τις ανάγκες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την ζάχαρη.
Βήμα 3
Κόψτε το βούτυρο σε κυβάκια και ανακατέψτε το με τον πουρέ πατάτας.
Βήμα 4
Κάντε μία τρύπα στη μέση του πουρέ και ρίξτε μέσα το αβγό, το νερό και το γάλα.
Βήμα 5
Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μία χαλαρή ζύμη.
Βήμα 6
Ζυμώστε την ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε σε φύλλο και κόψτε τα μπισκότα με κουπάτ ή ένα ποτήρι.
Βήμα 7
Τοποθετήστε τα μπισκότα σε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και βουρτσίστε τα με 2 κουταλιές της σούπας γάλα.
Βήμα 8
Ψήστε για 15- 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσαφένια απόχρωση.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.