Υλικά

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού πουρέ πατάτας
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρύο νερό
  • 1/3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ. σ. γάλα ή ανάλογα με τις ανάγκες

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την ζάχαρη.
  3. Κόψτε το βούτυρο σε κυβάκια και ανακατέψτε το με τον πουρέ πατάτας.
  4. Κάντε μία τρύπα στη μέση του πουρέ και ρίξτε μέσα το αβγό, το νερό και το γάλα.
  5. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μία χαλαρή ζύμη.
  6. Ζυμώστε την ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε σε φύλλο και κόψτε τα μπισκότα με κουπάτ ή ένα ποτήρι.
  7. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και βουρτσίστε τα με 2 κουταλιές της σούπας γάλα.
  8. Ψήστε για 15- 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσαφένια απόχρωση.