Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ριγκατόνι
  • 85 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 μήλο σε φέτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε σε μία κατσαρόλα τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Τοποθετήστε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίξτε την κρέμα και σιγοβράστε για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Συμπληρώστε με το αλάτι, το πιπέρι και το πιπέρι καγιέν.
Βήμα 3
Ρίξτε τα ζυμαρικά μέσα στην κρέμα γάλακτος, ανάψτε το μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε απαλά.
Βήμα 4
Προσθέστε την γκοργκοντζόλα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αν η σάλτσα είναι πολύ παχιά, αραιώστε με λίγο από το νερό που βράσατε τα ζυμαρικά.
Βήμα 5
Ρίξτε το μαϊντανό και την παρμεζάνα και ανακατέψτε.
Βήμα 6
Σερβίρετε σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με τα μήλα και τα καρύδια.
TAGS