Παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά

Το πιάτο που δε λείπει από το τραπέζι της 25ης Μαρτίου


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
12:46
23/03/2020
3
loading

Υλικά για 4 άτομα

  • μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (μέτριες)
  • 2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 χούφτα καρύδια
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι
  • 1 κ.γ. ξύδι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε στο νερό το μπακαλιάρο αφού πρώτα του έχετε αφαιρέσει την πέτσα.
  2. Για 24 με 36 ώρες πρέπει να μείνει στο νερό το οποίο πρέπει να αλλαχθεί 3 με 4 φορές για να μην χάσει το ψάρι τελείως τη γεύση του.
  3. Ετοιμάζετε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει. Προσθέτετε αλάτι μόνο εάν δοκιμάσετε λίγο το κουρκούτι.
  4. Τηγανίζετε με πολύ καυτό λάδι και για λίγο.

Για τη σκορδαλιά

  1. Τη σκορδαλιά είναι προτιμότερο να τη φτιάξετε την προηγούμενη μέρα για να μείνει μία μέρα στο ψυγείο, ώστε να δέσει η γεύση της καλύτερα.
  2. Στο multi ρίχνετε το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τα καρύδια και προσθέτετε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας συνέχεια.
  3. Δοκιμάζετε για τη γεύση. Σταματάτε το χτύπημα μόλις γίνει μια ομοιογενής αλοιφή και σερβίρετε με τον μπακαλιάρο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Σκορδαλιά

    και για τον κορονοϊό!
    Λέτε να κάνει το θαύμα του το σκόρδο;

  2. avatar Τονο Μάσας

    Χρειάζομαι τουλάχιστον ενα κοπάδι μπακαλιάρους και ένα κουβά σκορδαλιά για να σταματήσω.

    1. avatar criskalts

      Πονηρούλη, θες να μπεις σε αναγκαστική, από τους άλλους, καραντίνα!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει