Πώς να κάνεις το κατεψυγμένο ψάρι να μοιάζει… φρέσκο

Το μυστικό κρύβεται στο ξεπάγωμα


ΣΥΝΤΑΓΕΣΝΕΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
11:21
28/12/2019
3
loading

Όλοι θα ήθελαν στο τραπέζι τους το ψάρι να είναι πάντα φρέσκο, μόνο που τα πενιχρά οικονομικά δεν αφήνουν χώρο για τέτοιες πολυτέλειες.

Υπάρχει ωστόσο τρόπος για να «ζωντανέψει» το κατεψυγμένο ψάρι και να μοιάζει σαν να βγήκε μόλις από την ανοιχτή θάλασσα.

Για πελαγίσια… απάτη λοιπόν, ο πολυβραβευμένος γάλλος σεφ Daniel Boulud που ειδικεύεται στο ψάρι μοιράζεται μαζί μας το μεγάλο μυστικό.

«Βγάζοντας το ψάρι από την κατάψυξη, το καλύπτεις με γάλα και το αφήνεις να ξεπαγώσει». Και μετά το μαγειρεύεις με τον τρόπο που έχεις επιλέξει.

Κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά, λέει πάντα ο Boulud

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ΦΡΑΝΚΥ

    Έχω δεί κάτι κουτσομούρες με θολά μάτια και 20 ευρώ το κιλό , άλλο πράγμα !!

  2. avatar Ploigos

    Για να μαθαίνουμε :
    1. Δεν υπάρχει πιό φρέσκο ψάρι από το κατεψυγμένο , γιατί μόλις αλιεύεται σε πολύ λίγα λεπτά καταψύχεται. Σε αντίθεση με το "φρέσκο " που κάνει το λιγότερο δύο μέρες να φτάσει στο πιάτο μας.
    2. Το κατεψυγμένο ψάρι το ξεπαγώνουμε βάζοντας το σε νερό με χοντρό ή ημίχοντρο αλάτι.

    1. avatar achιlles

      ΟΚ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει