Υλικά για 4 άτομα

Για τα σουβλάκια κοτόπουλου

  • 4 στήθη κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε φιλέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σως γιαουρτιού

  • 1 κουταλιά του γλυκού ξίδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού λάδι
  • λίγος μαϊντανός
  • 1 κουταλάκι κάπαρη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • κύμινο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για τα σουβλάκια

Βήμα 1
Αφαιρείτε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβετε σε μπουκιές.
Βήμα 2
Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε το χυμό λεμόνι, τη σάλτσα σόγιας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Ανακατεύετε καλά τα υλικά και φτιάχνετε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο.
Βήμα 4
Βυθίζετε τις μπουκιές στη μαρινάδα και τις γυρνάτε με ένα πηρούνι για να πάει παντού η σάλτσα.
Βήμα 5
Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, τοποθετώντας το μπολ στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ.
Βήμα 6
Περνάτε σε καλαμάκια τις μπουκιές κοτόπουλου και τις τοποθετείτε σε μια σχάρα, την οποία βάζετε πάνω από το ταψί.
Βήμα 7
Ρίχνετε στον πάτο του ταψιού ελάχιστο νερό και βάζετε τα σουβλάκια κοτόπουλου να ψηθούν.
Βήμα 8
Σε 8-10 λεπτά, τα βγάζετε από το φούρνο και τα γυρνάτε από την άλλη πλευρά.
Βήμα 9
Τα αφήνετε να ψηθούν άλλα 8-10 λεπτά απ΄ αυτή την πλευρά και είναι έτοιμα.
Βήμα 10
Τα σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με το αγγούρι κομμένο σε φέτες. Συνοδεύετε με τη σως γιαουρτιού.

Για τη σως γιαουρτιού

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε.

TAGS