Υλικά

  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 800 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 2 καυτερές πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε το μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα για περίπου 3 λεπτά.
  3. Ρίξτε το ζωμό λαχανικών και αφήστε να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά.
  4. Προσθέστε τον πουρέ από την κολοκύθα και ανακατέψτε μέχρι να μην μείνει κανένας σβώλος. Ρίξτε στην κατσαρόλα την πιπεριά και την κρέμα, το αλάτι και την πάπρικα.
  5. Σιγοβράστε για λίγο και χαμηλώστε τη φωτιά. Μαγειρέψτε για επιπλέον 8 λεπτά περίπου μέχρι να χυλώσει η σούπα.