Υλικά

  • 700 γρ. κοτόπουλο
  • 1/8 φλ. τσαγιού ξύδι
  • Φρέσκο χυμό από μισό λάιμ
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 10 τορτίγιες
  • 1 ντομάτα (ψιλοκομμένη σε κύβους)
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαρούλι
  • 1/4 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί (σε κύβους)
  • 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινη καυτερή σος
  • Μισό κ. γλ. αλάτι
  • Μισό κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  2. Προσθέστε το ξύδι, το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το πράσινο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τη ρίγανη, ανακατέψτε και αφήστε για περίπου επιπλέον 10 λεπτά στη φωτιά.
  3. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθετείστε μέσα σε αυτό την τορτίγια για να ζεσταθεί. Επαναλάβετε και από την άλλη πλευρά. Κάνετε το ίδιο για όλες τις τορτίγιες.
  4. Σερβίρετε το μείγμα με το κοτόπουλο πάνω στη ζεστή τορτίγια και γαρνίρετε με ντομάτα, μαρούλι, τυρί και την καυτερή σος.