Υλικά για 4-6 άτομα

Για το κέικ

  • 100 γραμμάρια γιαούρτι αγελαδινό
  • 3 αυγά
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • φέτες από 1 λεμόνι για διακόσμηση
  • γαλέτα

Για το γλάσο

  • ¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 – 4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα

Εκτέλεση

Για το κέικ

Βήμα 1
Ανακατεύετε το γιαούρτι μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα αυγά και τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και δουλεύετε καλά όλα μαζί τα υλικά.
Βήμα 2
Κατόπιν, ρίχνετε το λάδι μαζί με το μπέικιν, το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Βήμα 3
Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα, την πασπαλίζετε με γαλέτα και ρίχνετε μέσα το μείγμα.
Βήμα 4
Ψήνετε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Βήμα 5
Στη συνέχεια, το βγάζετε από τον φούρνο και με μια οδοντογλυφίδα, ανοίγετε τρυπούλες σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Το περιχύνετε με το γλάσο που φτιάξατε. Αφήνετε το γλυκό για αρκετή ώρα σε δροσερό μέρος, ώσπου να ποτίσει καλά.

Για το γλάσο

Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα. Προσθέστε σιγά- σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή το γλάσο σας.

TAGS