Υλικά

  • 70 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • 1/2 πιπεριά πράσινη
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 1 μικρή μελιτζάνα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 καρότο
  • 2-3 μανιτάρια
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους, εκτός από τα μανιτάρια και το καρότο που θα τα κόψουμε σε φέτες.
Βήμα 2
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά μας.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά να λαδωθεί με προσοχή μην καεί.
Βήμα 4
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Βήμα 5
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να σκεπαστεί το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράσει.
Βήμα 6
Όταν θα έχει τραβήξει τα υγρά του δοκιμάζουμε το ρύζι (θέλουμε να κρατάει λίγο) αν χρειάζεται κι άλλο βράσιμο προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Βήμα 7
Αφού έχει τραβήξει τα υγρά του προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μια χούφτα τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε να χυλώσει και σερβίρουμε.
Βήμα 8
Γαρνίρουμε με το τυρί και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.