Υλικά

  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 10 γραμμάρια άσπρη τριμμένη φρυγανιά
  • 8 μικρές πατάτες
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε τις πατάτες, τις στεγνώνετε και τις κόβετε σε τέταρτα ή σε πιο πολλά κομμάτια αν είναι πιο μεγάλες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Βάζετε σε ένα πυρίμαχο ταψί τις πατάτες, περιχύνετε τις με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να καλυφθούν από όλες τις μεριές. Βάζετε τις πατάτες στο φούρνο και τις ψήνετε για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Μετά προσθέτετε το τυρί κρέμα, ανακατεύετε και ψήνετε για άλλα 15- 20 λεπτά.
Βήμα 4
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά καβουρδίζετε το κουκουνάρι, μέχρι να πάρει χρώμα.
Βήμα 5
Ανακατεύετε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τα κουκουνάρια και την τριμμένη φρυγανιά. Πασπαλίζετε από πάνω με το μείγμα του τυριού και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.