Υλικά

  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 10 γραμμάρια άσπρη τριμμένη φρυγανιά
  • 8 μικρές πατάτες
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις πατάτες, τις στεγνώνετε και τις κόβετε σε τέταρτα ή σε πιο πολλά κομμάτια αν είναι πιο μεγάλες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Βάζετε σε ένα πυρίμαχο ταψί τις πατάτες, περιχύνετε τις με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να καλυφθούν από όλες τις μεριές. Βάζετε τις πατάτες στο φούρνο και τις ψήνετε για 30 λεπτά.
  3. Μετά προσθέτετε το τυρί κρέμα, ανακατεύετε και ψήνετε για άλλα 15- 20 λεπτά.
  4. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά καβουρδίζετε το κουκουνάρι, μέχρι να πάρει χρώμα.
  5. Ανακατεύετε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τα κουκουνάρια και την τριμμένη φρυγανιά. Πασπαλίζετε από πάνω με το μείγμα του τυριού και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά.