Υλικά για 2 – 4 άτομα

  • 4 κολιοί καθαρισμένοι
  • 3-4 κουταλάκια του γλυκού πάστα ελιάς
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
  • 1 ½ κιλό πατάτες κομμένες στη μέση
  • 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C. Τοποθετείτε τους κολιούς σε ένα ταψί, και στη συνέχεια ανακατεύετε την πάστα ελιάς και το μισό λάδι.
Βήμα 2
Περιχύνετε το μείγμα ελιάς πάνω από τα ψάρια, φροντίζοντας τα ψάρια να καλυφθούν μέσα και έξω.
Βήμα 3
Προσθέτετε τις φέτες λεμονιού στη κοιλότητα των ψαριών.
Βήμα 4
Στη συνέχεια ανακατεύετε τις πατάτες με το υπόλοιπο λάδι και τις βάζετε στο ταψί.
Βήμα 5
Ψήνετε στο φούρνο για 20-30 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
Βήμα 6
Πασπαλίστε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.