Υλικά

  • 1 μικρό camembert (τυποποιημένο)
  • 1 αβγό
  • γαλέτα τριμμένη
  • λίγο λάδι για το τηγάνισμα
  • 1 κονσέρβα κομπόστα κράνμπερι ή άλλο φρούτο του δάσους
  • λίγο κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Σουρώνετε τα κράνμπερι από το ζουμί τους για να μη λιώσουν με το ανακάτεμα.
  2. Βάζετε το ζουμί σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι και το ζεσταίνετε.
  3. Εν τω μεταξύ ανακατεύετε το κορν φλαουρ με λίγο νερό να διαλυθεί.
  4. Όταν ο χυμός των φρούτων βράσει τον κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει.
  5. Επιστρέφετε το σκεύος στη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση για να δέσει.
  6. Στο σημείο αυτό προσθέτετε και τα φρούτα και ανακατεύετε απαλά.
  7. Έπειτα χτυπάτε το αβγό και βουτάτε το τυρί σε αυτό και μετά στη γαλέτα και το τηγανίζετε ελαφρά κι από τις δυο μεριές να πάρει χρυσόξανθο χρώμα.
  8. Το σερβίρετε σε πιάτο και το περιχύνετε με την σάλτσα. Στολίζετε με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο και σερβίρετε αμέσως.