Υλικά

  • 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κούπα βούτυρο
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές γεμάτες χυμό λεμονιού
  • 1 κουτάλι της σούπας νερό
  • ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Τρίψτε το βούτυρο με το αλεύρι, προσθέστε το αλάτι, τον χυμό του λεμονιού, το νερό και το ξύσμα.
  2. Ζυμώστε με τα δάχτυλα να ενωθούν τα υλικά κι αποφύγετε το υπερβολικό ζύμωμα (η ζύμη δεν πρέπει να γίνει λεία).
  3. Ανοίξτε τη ζύμη σαν σε φύλλο, ανάμεσα σε δύο μεμβράνες ή σε λαδόκολλες και προσαρμόστε το σε μια ταρτιέρα. Φροντίστε να καλύψετε και τα πλαϊνά.