Υλικά

  • 1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρους κομμένη σε κομμάτια
  • 1-2 μικρές κόκκινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • 1 κ .γ. πάπρικα
  • 1/2 κ. γ. ρίγανη ξερή
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε αρχικά το κοτόπουλο μερίδες ή σε παϊδάκια.
  2. Βάζετε στο μπλέντερ τα υλικά και χτυπάτε καλά μέχρι να πάρετε μια λεία πάστα.
  3. Αλείφετε καλά το κοτόπουλο με τα 2/3 του μείγματος (κρατάτε το υπόλοιπο για το σερβίρισμα σε ένα μπολάκι )και το αφήνετε να μαριναριστεί όσο θέλετε από μισή ώρα μέχρι όλη τη νύχτα στο ψυγείο).
  4. Ετοιμάζετε το γκριλ του φούρνου στους 170 -180 ή ανάβετε κάρβουνα ή ακόμα και σε σχαροτήγανο και ψήνετε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί καλά.
  5. Γαρνίρετε με επιπλέον φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό και σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα που έχετε βάλει σε ένα μπολάκι.